Urządzenia i Akcesoria
Kräuterfaltenbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 Portionen
Składniki
Teig
-
Weissmehl und etwas mehr zum Bearbeiten600 g
-
Wasser300 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker½ TL
-
Salz2 TL
-
pflanzliches Öl50 g
Kräuterbutter
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert1
-
Petersilie, frisch abgezupft3 Stängel
-
Basilikum, frisch abgezupft3 Stängel
-
Butter weich, in Stücken100 g
-
Salz1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1183 kJ /
283 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Pizzaschnecken
1 godz. 20 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Burger-Brötchen
1 godz. 45 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 godz. 30 min
Flammkuchen
1 godz. 15 min
Focaccia mit Oliven
2 godz. 20 min
Dattel-Curry-Dip
5 min