Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 600 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Wasser
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- ½ TL Zucker
- 2 TL Salz
- 50 g pflanzliches Öl
Kräuterbutter
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, frisch, abgezupft
- 3 Stängel Basilikum, frisch, abgezupft
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1183 kJ / 283 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Brötchen
1 Std. 40 Min
Tomatensauce für jeden Tag
30 Min
Flammkuchen mit Speck
40 Min
Hefezopf
2h 20min
Pizzateig
1 Std.
Flammkuchen
1h 15min
Focaccia mit Tomaten
40 Min
Kräuter-Knoblauch-Brot
3 Std. 30 Min
Pizzaschnecken
1 Std. 20 Min
Hamburger mit Coleslaw
40 Min
Burger-Brötchen
1h 45min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4h 15 min