Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
Mandeln50 g
Teig
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker150 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Eier5
-
Milch50 g
-
Weizenmehl400 g
-
Backpulver1 Pck.
Belag und Fertigstellung
-
Äpfel geschält, geviertelt1200 g
-
Zitronensaft2 EL
-
Weizenmehl250 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Zucker120 g
-
Salz1 Prise
-
Zimt, gemahlen½ TL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apfelkuchen mit Streuseln (TM5)
2 godz. 30 min
Vanillekipferl
1 godz. 30 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1 godz. 30 min
Erdbeer-Quarktorte
2 godz. 50 min
Apfelkuchen
1 godz.
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Basic-Cheesecake
10 godz.
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Schokolade-Kokos-Kuchen
40 min
Apfel-Rührkuchen
50 min
Rüeblitorte
1 godz. 10 min