Urządzenia i Akcesoria
Weizen-Dinkel-Brot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz.
16 Scheiben
Składniki
-
Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten450 g
-
Dinkelmehl, weiss300 g
-
frische Hefe (40 g)1 Würfel
-
Buttermilch500 g
-
Wasser und etwas mehr zum Bestreichen30 g
-
Salz nach Geschmack1 ½ - 2 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
7 g
Kalorie
793 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
37 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toastbrot
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Sandwichbrot
3 godz.
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 godz. 30 min
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
UrDinkel Brot
11 godz.