Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 300 g Dinkelmehl, weiss
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 500 g Buttermilch
- 30 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- 1 ½ - 2 TL Salz nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24 Std. 30 Min
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Toastbrot
3sa
Burebrot (Bauernbrot)
3sa
Sandwichbrot
3sa
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Irisches Buttermilchbrot
45 Min
Landbrot Backhausart
2j
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1j 30 menit
UrDinkel Brot
11 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min