Urządzenia i Akcesoria
Hefezopf
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
30 Scheibe
Składniki
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch300 g
-
Zucker20 - 60 g
-
2 TL Trockenhefe, (8 g)frische Hefe (20 g)½ Würfel
-
Weizenmehl550 g
-
Salz1 TL
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
3 g
Kalorie
391 kJ /
93 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 godz. 45 min
Spätzle
30 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Pizzateig
1 godz.
Burger-Brötchen
1 godz. 45 min
Brötchen
1 godz. 40 min
Tomatensauce für jeden Tag
30 min
Erdbeerkonfitüre
30 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Russenzopf mit Cranberries
3 godz.
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 godz. 10 min