Landbrot Backhausart
TM6 TM5

Landbrot Backhausart

4.5 (40 ocen)

Składniki

  • 600 g Weizenkörner
  • 320 g Wasser, kalt
  • ¾ Würfel frische Hefe (30 g)
    lub 3 TL Trockenhefe (12 g)
  • 200 g Buttermilch
  • 150 g Brotmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 1 EL Aceto balsamico
  • 2 TL Salz
  • 1 TL Malzpulver

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
291 kJ / 70 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy