Urządzenia i Akcesoria
Einfaches Mischbrot
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
12 Scheiben
Składniki
-
pflanzliches Öl zum Einfetten
-
Wasser kalt400 g
-
frische Hefe10 g
-
10 g HonigZuckerrübensirup10 g
-
Brotmehl500 g
-
Roggen-Vollkornmehl (siehe Tipp) und etwas mehr zum Bearbeiten100 g
-
Salz (10-12 g)2 TL
-
Brotgewürz (opcjonalnie) (siehe Tipp)1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 12 Scheiben
Białko
64 g
Kalorie
8901 kJ /
2126 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
28.9 g
Węglowodany
431 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Karotten-Nuss-Brot
2 godz. 10 min
Toastbrot
3 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Toastbrot
16 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Brötchen
1 godz. 40 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Walliser Roggenbrot
10 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.
UrDinkel Brot
11 godz.