Laugenbrezeln
TM6 TM5

Laugenbrezeln

3.9 (7 ocen)

Składniki

Teiglinge

  • 235 g Wasser
  • ½ Würfel frische Hefe
  • 3 TL Salz
  • ½ TL Zucker
  • 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 100 g Dinkelmehl, weiss
  • 1 TL Malzpulver
  • 40 g Schmalz

Lauge und Fertigstellung

  • 2 TL Natron
  • 50 g kochendes Wasser
  • Meersalz, grobkörnig (z. B. Steinsalz) zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1099 kJ / 263 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy