Urządzenia i Akcesoria
Walliser Roggenbrot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Scheiben
Składniki
Vorteig
-
Roggenkörner200 g
-
Wasser125 g
-
frische Hefe (ca. 5 g)⅛ Würfel
Hauptteig und Fertigstellung
-
Roggenkörner400 g
-
Wasser250 g
-
⅔ Päckchen Trockenhefe, (ca. 5 g)Hefe (ca. 15 g)⅓ Würfel
-
Salz10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
516 kJ /
123 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
UrDinkel Brot
11 godz.
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Landbrot Backhausart
2 godz.
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Einfaches Mischbrot
3 godz. 40 min
Grundteig für Brot
24 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Vollkornbrot
4 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 godz. 50 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Senf, mittelscharf
25 min
Burebrot (Bauernbrot)
3 godz.