Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 200 g Roggenkörner
- 125 g Wasser
- ⅛ Würfel frische Hefe (ca. 5 g)
Hauptteig und Fertigstellung
- 400 g Roggenkörner
- 250 g Wasser
-
⅓
Würfel Hefe (ca. 15 g)
lub ⅔ Päckchen Trockenhefe (ca. 5 g) - 10 g Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 516 kJ / 123 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Burgerbrötchen
2 Std. 50 Min
Burebrot (Bauernbrot)
3h
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Leinsamenbrot
1h 30min
Landbrot Backhausart
2h
Weizen-Dinkel-Brot
12 godz.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Vollkornbrot
4 Std.
Karotten-Nuss-Brot
2 Std. 10 Min
UrDinkel Brot
11 godz.
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min