Walliser Roggenbrot
TM6 TM5

Walliser Roggenbrot

3.7 (21 ocen)

Składniki

Vorteig

  • 200 g Roggenkörner
  • 125 g Wasser
  • ⅛ Würfel frische Hefe (ca. 5 g)

Hauptteig und Fertigstellung

  • 400 g Roggenkörner
  • 250 g Wasser
  • ⅓ Würfel Hefe (ca. 15 g)
    lub ⅔ Päckchen Trockenhefe (ca. 5 g)
  • 10 g Salz

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
516 kJ / 123 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy