Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Streusel
- 30 g Mehl
- 20 g Zucker
- 25 g Butter, in Stücken
Hefeteig und Fertigstellung
- 2 Eier, davon 1 Ei verquirlt
- 2 Eigelb
- 100 g Butter, in Stücken
- 50 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Würfel frische Hefe (40 g)
- 150 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 7202 kJ / 1720 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 241 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 39 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grundteig für Brot
24h 30min
Apfelkuchen mit Streuseln
2 Std. 30 Min
Aprikosen-Konfitüre auf Vorrat
55min
Joghurtkuchen
1 Std. 40 Min
Zitronen-Cake
1h 5min
Nuss-Striezel
1 Std. 30 Min
Russenzopf mit Cranberries
3 Std.
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Zimt-Nuss-Schnecken
2 Std. 10 Min
Schweizer Linzertorte
1 Std. 30 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2 Std. 10 Min