Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Speck, gewürfelt, durchwachsen (siehe Tipp)
- 100 g Karotten, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 150 g Kartoffeln, in Stücken
- 150 g Lauch, weisse und hellgrüne Ringe
- 200 g Erbsen, halbiert, getrocknet, grün oder gelb (siehe Tipp)
- 900 g Wasser
-
2
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 2 Fleischbouillonwürfel - ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
-
4
Brühwürste (à 100 g)
lub 4 Schweinswurst, geräuchert (Mettenden) - 1 EL Majoran, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2314 kJ / 555 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paniermehl
5 menit
Paniermehl
5 menit
Kartoffelpüree
45 min
Reibekuchen
45 min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 min
Linsensuppe
8j 45 menit
Spargel mit Kartoffeln
50 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Bohneneintopf mit Fleischbällchen
45 min
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1h
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30 min