Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Spitzkohl, in Stücken (3 cm)
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüse-Bouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 200 g Rahm
- 15 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Paprika edelsüss
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 862 kJ / 206 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Karotten-Rohkost
5 min
Blumenkohlgratin
55min
Paniermehl
5 min
Heringsstipp mit Kartoffeln
1h
Bohneneintopf mit Fleischbällchen
45min
Hühnerbouillon Paste
45min
Apfelrotkohl
1h 10min
Fischbällchen mit Kartoffeln, Kohlrabi und Dill-Sauce
1h
Rosenkohl mit Speck und Mandeln
40min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1h 50 min
Karotten-Erbsen-Gemüse
35 Min