Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 1 Fleischbouillonwürfel - 700 g Kartoffeln, in Stücken
Kapernsauce und Fertigstellung
- 200 g Rahm
- 1 TL Zitronensaft
- 50 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 611 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Milchreis
1h
Paniermehl
5min
Sauce Hollandaise
15min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50min
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Spargel mit Kartoffeln
50min
Heringsstipp mit Kartoffeln
1h
Sauce Hollandaise
15min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
45min
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Königsberger Eintopf
45min
Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce
1h 50 min.