Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Brötchen, altbacken, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 400 g Hackfleisch, gemischt
- 800 g Wasser
-
1
geh. TL Fleischbouillon Paste
lub 1 Fleischbouillonwürfel - 700 g Kartoffeln, in Stücken
Kapernsauce und Fertigstellung
- 200 g Rahm
- 1 TL Zitronensaft
- 50 g Weizenmehl
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 60 g Kapern, eingelegt, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2559 kJ / 611 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8h 45min
Paniermehl
5min
Apfelrotkohl
1h 10min
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 Min
Spargel mit Kartoffeln
50 Min
Heringsstipp mit Kartoffeln
1u.
Puderzucker
5min
Erbsensuppe mit Würstchen
1u. 45min
Rippli mit Sauerkraut und Kartoffelpüree
1u.
Frikassee aus Hähnchenkeulen mit Reis
2h
Königsberger Eintopf
45min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2h