Urządzenia i Akcesoria
Currywurst-Sauce à la Sansibar
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Flaschen (jede 0,75 l)
Składniki
-
Essiggurken in Stücken150 g
-
Zwiebel halbiert150 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Zucker40 g
-
Curry, gemahlen (40 g), z.B. Sansibar Currypulver4 geh. EL
-
Passierte Tomaten1000 g
-
Ketchup500 g
-
Tomatenpüree70 g
-
Salz (10 g)2 TL
-
Sambal Oelek (20 g)1 - 2 TL
-
1 GemüsebouillonwürfelGemüse-Bouillon Paste1 geh. TL
-
Obstessig20 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Flasche
Białko
9 g
Kalorie
1700 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
6.3 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zwiebel-Chutney
24 godz.
Kräuterbutter
5 min
Spargeln und Kartoffeln mit Sauce Hollandaise
50 min
Tomatensauce
40 min
Parmesan, zerkleinert
5 min
Erdbeer-Limes
5 min
Spargel mit Kartoffeln
50 min
Béchamelsauce
15 min
Sauce Hollandaise
15 min
Kräuterbutter
5 min
Apfelrotkohl
1 godz. 10 min
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.