Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g pflanzliches Öl
- 500 g Hackfleisch, gemischt
- 200 g Lauch, in Ringen (5 mm)
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 200 g Crème fraîche
- 200 g Kräuterfrischkäse
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2619 kJ / 625 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Hackbraten mit Ei
1 Std. 20 Min
Kräuterbutter
5 Min
Mortadella-Gurken-Salat
10 Min
Hackbraten
1 Std. 20 Min
Hackbällchen mit Brokkoli und Currysauce
50 Min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Kürbissuppe
35 Min
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Marmorkuchen aus dem Varoma
1 Std. 10 Min
Bananen-Sorbet
5 Min
Senfsauce
5 Min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min