Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Weizenmehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 30 g Olivenöl
- 120 g Wasser
- ¼ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Birnen (ca. 400 g), reif
- 2 EL Zitronensaft
- 100 g Crème fraîche, 20 % Fettgehalt
- 200 g Gorgonzola, in Stücken
- Weizenmehl, für die Arbeitsfläche
- Honig, nach Belieben
- 3 EL Thymian, frisch, Blättchen gewaschen und gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1613 kJ / 385 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Lauch-Risotto mit Äpfeln und Ziegenkäse
40min
Lauch-Speck-Tarte
1 Std.
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Soledurner Wysuppe (Solothurner Weinsuppe)
1 Std.
Mediterrane Pastetchen
1 Std.
Gemüse-Chüechli
55min
Spinatrisotto mit Spargeln
40min
Gemüsetatar
25 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1h 10min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 Std. 15 Min