Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Artischocken
- 1 Zitrone
- 1 Bund frische Petersilie, Blätter abgezupft
- ½ - 1 Knoblauchzehe
- 1 Prise Salz
- 40 g natives Olivenöl extra
- 100 g Weisswein, trocken
- 300 g Wasser
-
½
Gemüsebouillonwürfel
lub 1 gestr. TL Gemüsebouillon, selbstgemacht
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 668.5 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Linsensalat
30 Min
Tessiner Polenta
45 Min
Nasi goreng
50 Min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 Min
Rind an Tamarindensauce mit Klebreis
8 Std. 10 Min
Blumenkohl-Couscous
10 Min
Spinat-Linsensuppe
50 Min
Steinpilzrisotto mit Brie
35 Min
Fusilli mit Artischocken und Erbsen
30 Min
Grünes Poulet-Curry
55min
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Focaccia mit Oliven
2 Std. 20 Min