Artischocken alla Romana
TM6 TM5

Artischocken alla Romana

4.2 (15 ocen)

Składniki

  • 4 Artischocken
  • 1 Zitrone
  • 1 Bund frische Petersilie, Blätter abgezupft
  • ½ - 1 Knoblauchzehe
  • 1 Prise Salz
  • 40 g natives Olivenöl extra
  • 100 g Weisswein, trocken
  • 300 g Wasser
  • ½ Gemüsebouillonwürfel
    lub 1 gestr. TL Gemüsebouillon, selbstgemacht

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
668.5 kJ / 159.7 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
3.5 g
Tłuszcz
10.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy