Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
- 1 cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di sale
- 5 - 10 foglie di basilico fresco, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2723 kJ / 648 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Purea di patate
45 Min
Verdure stufate
45 Min
Insalata di fagiolini verdi con patate e vinaigrette di verdure
50 min
Salsa al pomodoro
40min
Crema Thermomix®
45 Min
Polpette al sugo
45 Min
Salsa di pomodoro per tutti i giorni
30 Min
Pesto alla genovese
20min
Salsa al pomodoro
25min
Contorno di carote e piselli
35min
Fagiolini al pomodoro
55 Min
Pesto di basilico
10min