
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cukru
- 150 g herbatników maślanych, przełamanych na pół
- 100 g orzechów laskowych, łuskanych, ze skórką
- 50 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
- 100 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 150 g oleju kokosowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 20311 kJ / 4851 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 368 g
- Tłuszcz
- 351 g
- Błonnik
- 40.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Migdały w polewie czekoladowo-kawowej
30min
Bajaderki
1sa 15 dk
Ciasto makowe
1 Std.
Chałwa z pistacjami
2h 25 min
Trufle kokosowe z białą czekoladą
1sa 15 dk
Krem karmelowy (dulce de leche)
1sa 15 dk
Chałwowe parfait z bakaliami
13h 30min
Orzechowe semifreddo
8h 35min
Wigilijna zupa migdałowa
35min
Deser makowy
26h 45 min
Czekoladowy sernik japoński
3 Std. 30 Min
Batony czekoladowo-śmietankowe z kokosem (Nanaimo bars)
2 Std. 20 Min