Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino (giorno 1)
- 100 g di acqua, tiepida
- 1 g di lievito fresco (circa 1/20 di cubetto)
- 100 g di farina semibianca
Impasto e cottura (giorno 2)
- 100 g di semi di segale
- 320 g di farina semibianca, + q.b. per lavorare l’impasto e spolverizzare
- 300 g di acqua, + q.b. per spennellare
-
¼
di cubetto di lievito fresco (circa 10 g)
lub ½ bustina di lievito secco (circa 3.5 g) - 1 cucchiaio di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2h 25 phút
Pane ticinese
1 godz. 50 min
Piadina romagnola
15 Min
Pane paesano
3h
Crema Thermomix® per le feste
25min
Pane all'aglio e alle erbe aromatiche
3h 30min
Tiramisù
5 Std. 40 Min
Biberli dell'Appenzello
Brak ocen
Crema Thermomix®
45 Min
Panini del 1° Agosto
1 godz. 10 min
Torta di carote argoviese
2 Std.
Treccia bernese
1h 45 min