Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 65 g di burro, a pezzi
-
½
cubetto di lievito fresco (30 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 uovo
- 500 g di farina
- 1 cucchiaio di zucchero
- 1 - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2689 kJ / 642 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2h
Crema Thermomix®
45min
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Corona dei Re Magi
2h 15 min.
Treccia della domenica in due varianti
2h 10min
Pane per toast
3 Std.
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Spezzatino alla zurighese
50min
Focaccia con pomodori
40min
Pane ticinese
1h 50 min.
Treccia bernese
1h 45min