Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte
- 75 g di burro, a pezzi
-
¾
di cubetto di lievito fresco (ca. 20 g), sbriciolato
lub 1 ½ bustina di lievito secco (10 g) - 500 g di farina
- 3 cucchiai di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
- 100 g di uvetta sultanina, messa per un’ora in ammollo nell’acqua calda, strizzata
- 1 uovo, sbattuto, per spennellare
- 1 - 2 cucchiai di mandorle affettate a lamelle
- 1 cucchiaio di granella di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1444 kJ / 345 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Biscotti milanesini
3sa
Torta di carote argoviese
2j
Crema Thermomix®
45 Min
Torta di pane
1j 20 menit
Polenta ticinese
45 Min
Corona dei Re Magi con uvetta
1h 55min
Crema Thermomix®
45 Min
Omini di pasta (Grittibänze)
2j 10 menit
Panini del 1° Agosto
1h 10 min
Spezzatino alla zurighese
50 menit
Cake al limone
1 godz. 5 min
Treccia bernese
1 Std. 45 Min