Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g), sbriciolato
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 1 ½ cucchiaino di sale
- 300 g di acqua, tiepida
- 25 g di olio di colza
- 1 cucchiaio di acqua
- 1 uovo, sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 861 kJ / 206 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pane bigio in casseruola
2h 25 min
Pane paesano
3 Std.
Pane per toast
3 Std.
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta di pane
1h 20 min
Panpepato lucernese
55min
Panini del 1° Agosto
1 Std. 10 Min
Cuchaule (Pane allo zafferano)
2h 30min
Spezzatino alla zurighese
50 Min
Panini Pita
2 Std.
Treccia bernese
1 Std. 45 Min