Torta di noci engadinese

Torta di noci engadinese

5.0 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 pezzi

Składniki

  • 300 g di gherigli di noce
  • 300 g di farina un po' di più per il piano di lavoro
  • 400 g di zucchero
  • 150 g di burro freddo, a pezzi, un po' di più per ungere
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • acqua per spennellare

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 11 g
Kalorie 3414 kJ / 817 kcal
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 82 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...