Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 80 g di cipolle, halbiert
- 300 g di funghi champignon, halbiert
- 25 g di burro
- 50 g di vino bianco, secco
- 2 cucchiai di amido di mais (maizena), nach Geschmack
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di acqua
- 1 cubetto di dado per brodo di manzo (per 0.5 l)
- 400 g di polpette di salsiccia svizzera
- ¼ di cucchiaino di sale, nach Belieben
- 1 pizzico di pepe macinato, nach Belieben
- ½ cucchiaino di paprica dolce, nach Belieben
Vol-au-vent
- 8 vol-au-vent
- 1 mazzetto di erba cipollina fresca (ca. 30 g), in feinen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3278 kJ / 785 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 63 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti con carne macinata
30min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Petto di pollo al Metaxa
1h
Filetto di maiale in crosta
1 Std. 15 Min
Condimento allo yogurt
5 Min
Salsa olandese
Brak ocen
Stufato di manzo con patate e pasta
Brak ocen
Salsa alla senape
5 Min
Involtini di pollo con salsa di pomodoro
Brak ocen
Feta al cartoccio
25min
Insalata di pasta
35min
Polenta ticinese
45min