Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g manteiga
- 130 g farinha
- 50 g açúcar
- 1 ovo
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1 pitada de sal
Cobertura
- 150 g amêndoa laminada
- 100 g açúcar
- 100 g manteiga
- 50 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1300 kJ / 311 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3 g