Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe trigo)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água
Pão
- 270 g água
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g farinha de centeio
- 10 g sal
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1474 kJ / 353 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de água com massa-mãe
21 godz.
Massa-mãe de centeio
120 Std. 20 Min
Pão branco
15h
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18 Std.
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Papo-secos com massa-mãe
48h
Massa-mãe em pó
24h
Pão de mistura de centeio sem levedura
Brak ocen
Pão de mistura de centeio e ervas
14h 30min
Pão de mistura simples
3 Std. 40 Min