Cupcakes de chocolate com creme de manteiga sem glúten

Cupcakes de chocolate com creme de manteiga sem glúten

4.3 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 unidades

Składniki

Cupcakes
  • amêndoa s/ pele
    150 g
  • açúcar
    80 g
  • amido de milho
    50 g
  • cacau em pó
    2 c. sopa de
  • ovos
    3
  • leite
    50 g
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • óleo
    50 g
  • fermento em pó p/ bolos
    15 g
Creme de manteiga
  • manteiga s/ sal fria, cortada em pedaços
    200 g
  • claras de ovo
    2
  • açúcar
    100 g
  • sal
    2 pitadas de
  • compota de morango à temperatura ambiente
    4 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 341.7 kcal / 1429.6 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Sód 155.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...