Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g manteiga
- 4 ovos
- 180 g açúcar
- 120 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 540 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2123.3 kJ / 507.5 kcal
- Białko
- 11.4 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 300.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão-de-ló de chocolate
1h
Quadrados de maçã
1h
Creme de limão com morangos
10 min
Pão com chocolate
2h
Queques de chouriço
30min
Croissants no forno com frutos silvestres
Brak ocen
Pão de manga
1h
Árvores de Natal de merengue
Brak ocen
Pão de Aveia e Sementes
1u. 45min
Broa de centeio
3h
Pães de leite
1h 35 min
Argolas de limão e canela
2h 15min