Trifle de morango e chocolate branco

Trifle de morango e chocolate branco

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
8 doses

Składniki

Pão-de-ló
  • ovos
    3
  • açúcar
    100 g
  • pasta de baunilha
    1 c. chá de
  • farinha p/ bolos
    100 g
Puré de morango
  • morangos
    600 g
  • açúcar
    1 c. sopa de
Mousse de chocolate branco
  • leite de coco
    160 g
  • gelatina em pó neutra
    1 ½ c. chá de
  • chocolate branco partido em pedaços
    250 g
  • queijo-creme
    80 g
  • natas c/ 35% de gordura bem frias
    450 g
  • pasta de baunilha
    1 c. chá de
Montagem
  • Natas batidas (opcjonalnie) q.b. p/ guarnecer
  • Morangos q.b. p/ guarnecer
  • Raspas de chocolate branco q.b. p/ guarnecer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 122.1 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 2493.2 kJ / 595.9 kcal
Tłuszcz 39.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Węglowodany 51.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...