Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 g água
- 12 - 16 folhas de couve-lombarda
- 12 salsichas cruas
- 30 g azeite
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g cenoura
- 200 g tomate em pedaços
- 100 g bacon em cubos
- 150 g vinho branco
- 1 folha de louro seco
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l) - 1 pitada de piripiri (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2383 kJ / 570 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5min
Arroz doce
1h
Bacalhau com espinafres e cenoura e Creme de curgete e cenoura
1h
Frango de fricassé
30 Min
Ervilhas com ovos escalfados
40 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Lulas com molho mostarda e arroz
50 Min
Açorda de tomate
20 Min
Purê de batata
50 Min
Arroz de tomate
30 Min
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Bolo de iogurte
1 Std. 40 Min