Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rindfleisch-Füllung
- 40 g Olivenöl
- 600 g Rindfleisch, ohne Knochen, in Würfeln (2 cm)
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 150 g Porree, in Ringen
- 15 g Speisestärke
- 330 g dunkles Bier
- 1 Stängel Thymian, abgezupft
- 1 EL Worcester-Sauce
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
Teig und Fertigstellung
- 150 g Mehl
- 65 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 1 Eigelb, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2711 kJ / 647 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Arroz Brut
1óra
Coq au vin
3óra
Cremiges Hähnchen-Curry
30min
Sous-vide Hendlroulade mit roter Paprikasauce
2óra 30p
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3 Std. 40 Min
Boeuf Bourguignon
2 Std. 45 Min
Boeuf Bourguignon
3h 30 min
Käse-Speck-Tortilla
50min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2 Std. 45 Min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1h 20min
Slow Cooking Hähnchenfleisch-Bällchen und Kartoffeln
2h 10 min
Slow Cooking Beef Madras
3óra