
Urządzenia i Akcesoria
Sopa de legumes versátil
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 doses
Składniki
-
azeite20 - 25 g
-
mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)100 - 150 g
-
mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)350 - 400 g
-
mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)50 g
-
água700 - 800 g
-
caldo de legumes caseiro1 c. chá de
-
sal½ - 1 c. chá de
-
massa tipo pevide60 - 80 g
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
175.9 kcal /
736 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
6.2 g
Węglowodany
24.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
712.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Faz o que te apetece
165 Przepisów
Portugalia
Portugalia