Sopa de legumes versátil
TM6

Sopa de legumes versátil

4.3 (35 ocen)

Składniki

  • 20 - 25 g azeite
  • 100 - 150 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
  • 350 - 400 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
  • 50 g mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
    lub 50 g ervilhas congeladas (opcjonalnie)
  • 700 - 800 g água
  • 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
    lub 1 cubo de caldo de legumes
  • ½ - 1 c. chá de sal
    lub ½ - 1 c. sopa de molho de soja
  • 60 - 80 g massa tipo pevide

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
736 kJ / 175.9 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
6.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
4.3 g
Sód
712.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy