Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 - 25 g azeite
- 100 - 150 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
- 350 - 400 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
-
50
g mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
lub 50 g ervilhas congeladas (opcjonalnie) - 700 - 800 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes -
½ - 1
c. chá de sal
lub ½ - 1 c. sopa de molho de soja - 60 - 80 g massa tipo pevide
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 736 kJ / 175.9 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 712.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz agulha
35 min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50min
Sopa de legumes
55min
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de legumes versátil
45 min
Creme de legumes versátil
45 min
Creme de legumes
35 min
Sopa 3 C's
45h
Sopa de cenoura e pera
1óra
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45 min
Sopa versátil
40 min