Sopa de legumes versátil

Sopa de legumes versátil

4.3 40 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 doses

Składniki

  • azeite
    20 - 25 g
  • mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
    100 - 150 g
  • mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca), cortados em pedaços (2 cm aprox.)
    350 - 400 g
  • mistura de vegetais congelados (opcjonalnie)
    50 g
    50 g ervilhas congeladas
  • água
    700 - 800 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    ½ - 1 c. chá de
    ½ - 1 c. sopa de molho de soja
  • massa tipo pevide
    60 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 175.9 kcal / 736 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 6.2 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 712.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...