Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- Manteiga q.b. p/ untar
- 160 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g chocolate em pó
- 1 c. sopa de fermento p/ bolos
- 70 g óleo
- 150 g água morna
- 250 g açúcar
- ½ laranja (casca, só a parte laranja)
- 4 ovos
Cobertura
- 40 g manteiga
- 90 g açúcar
- 50 g chocolate em pó
- 80 g leite
- Raspa de laranja q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1952.1 kJ / 466.6 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 73.3 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 341.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de cenoura
1 Std. 40 Min
Bolo de chocolate sem ovos
35 Min
Arroz-doce de leite condensado
1 Std.
Coelho à moda de Trás-os-Montes
55 Min
Legumes salteados com molho de brócolos - TM6
30min
Pão-de-ló de chocolate
1 Std.
Pernas de frango com favas e molho de tomate
1 Std. 45 Min
Pão-de-ló de Freitas
45min
Trança com recheio de salsicha fresca de porco
40min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1 Std.
Pão de ló de Margaride
1 godz. 15 min
Farfalle com bacon e cogumelos
55 Min