Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g zeytinyağı
- 1 tk tuz
- 2 tutam karabiber
- 300 g dana bonfile, şeritler halinde kesilmiş (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 100 g soğan, parçalara bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 250 g mantar, dörde bölünmüş
- 10 g mısır nişastası
-
½
tk ev yapımı et bulyon
lub ¼ küp et bulyon - 200 g krema
- 1 tk hardal
- 30 g su
- maydanoz yaprağı, taze, ince kıyılmış, süslemek için
- 50 g kornişon turşu, şeritler halinde kesilmiş (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tavuklu Keşkek
1h 20 min
Karamelize Kırmızı Soğan Chutney
24h
Fesleğenli Arpa Şehriyeli Tavuk
30 min
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 min
Tavuk Bulyon
45 Min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 20 min
Et Bulyon (Sotelenmiş Sebzeli)
Nessuna valutazione
Dana Etli Bolonez
45 Min
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Nessuna valutazione
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1h 15min
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Nessuna valutazione
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1h 5min