Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kuru kayısı, ikiye bölünmüş
- 40 g havuç, soyulmuş, boydan ikiye kesilip dilimlenmiş (1 cm)
- 8 - 10 adet maydanoz yaprağı, taze
- 125 g hindi göğsü, derisiz, kemiksiz sinirsiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 tutam sarımsak tozu (opcjonalnie)
- 10 g lor peyniri
- 10 g yulaf ezmesi
-
1
yumurta sarısı
lub 20 g yumurta, çırpılmış - 1 tk dolmalık fıstık (opcjonalnie)
- 30 g zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 200 g domates, dörde bölünmüş
- 60 g su
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 18.97 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14.23 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muzlu ve Narlı Chia Puding
4h 10min
Bal Kabağı Çorbası
35min
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1h
Kadifemsi Sebze Çorbası
45min
Glütensiz Ekmek
1 Std. 45 Min
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tavuk Şiş ve Ilık Sebze Salatası
2 Std.
Bircher Müsli
12h 10 min
Pırasa ve Somonlu Pratik Milföy Böreği
Brak ocen
Fransız Fasulyeli Jambonlu Makarna
35min
Pirinç ve Hindili Sakız Kabağı Çorbası
Brak ocen
Glütensiz Kakaolu Pandispanya
40min
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1h