Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kuru kayısı, ikiye bölünmüş
- 40 g havuç, soyulmuş, boydan ikiye kesilip dilimlenmiş (1 cm)
- 8 - 10 adet maydanoz yaprağı, taze
- 125 g hindi göğsü, derisiz, kemiksiz sinirsiz, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 tutam sarımsak tozu (opcjonalnie)
- 10 g lor peyniri
- 10 g yulaf ezmesi
-
1
yumurta sarısı
lub 20 g yumurta, çırpılmış - 1 tk dolmalık fıstık (opcjonalnie)
- 30 g zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 200 g domates, dörde bölünmüş
- 60 g su
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 18.97 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14.23 g
- Błonnik
- 0.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glütensiz Ballı Muhallebi
4 Std. 15 Min
Eski Kaşarlı Kabak Pizza
40 min
Lor Peynirli Pankek
35 min
Dondurulmuş, Buharda Pişmiş Sebze Püreleri (Yeşil Fasulye, Bal Kabağı, Pancar)
Brak ocen
Fener Balığı ve Karides Çorbası
1h 15 min
Taze Soğanlı Kabak ve Domates Çorbası
40 min
Biber Soslu Hindi Köftesi
55 min
Kalamarlı Börülce Yahnisi
Brak ocen
Sebzeli Pankek (Bebek Yemeği)
45 min
Glütensiz Fırın Mücver
50 min
Kinoalı Mercimek Köftesi
26h
Mercimek Çorbası
45 min