![Milhojas de dulce de leche Milhojas de dulce de leche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91CD7F57-32D1-4A14-8B7A-2E3F74D2BC6B/Derivates/1FAB8B80-255E-4277-9D09-66F0D99A8CE3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 200 g de mantequilla fría y en trozos pequeños
- 200 g de nata (35% de grasa) fría
-
450
g de dulce de leche repostero (espeso)
lub 450 g de leche condensada cocida (1 bote) - 4 - 5 cucharadas de coco rallado
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 50 g de chocolate con leche
- 30 g de chocolate blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1792 kJ / 429 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merengue suizo
10min
Postre cuatro capas
4h 10min
Tarta de limón y merengue
3h
Dulce de leche
2 Std. 50 Min
Merengue italiano
20min
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3 Std. 15 Min
Tarta de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Tarta de nuez
1h 15 min
Torta Rogel
2h 20min
Tarta de limón y chocolate
2h
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 Std. 50 Min
Tarta a las tres leches
12h 45min