Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 150 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 1 pellizco de sal
- 70 g de azúcar glas
- 2 yemas de huevo
- 25 g de leche fría
Relleno
- 250 g de nueces peladas
- 60 g de azúcar
- 1 huevo
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 20 g de miel
- 10 g de ron
Decoración
- 150 g de azúcar glas
- 35 g de agua
- 8 nueces peladas (en mitades)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2744 kJ / 656 kcal
- Białko
- 10.37 g
- Węglowodany
- 65.08 g
- Tłuszcz
- 39.39 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de ciruelas
1 godz. 5 min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Tarta de cerezas
2h
Tarta de primavera
10 Std.
Vallobinas
55min
Leche asada
4 Std. 40 Min
Bizcocho con melocotón y dulce de leche
1h 20 min
Bavaroise de naranja
5h 15min
Milhojas de dulce de leche
3h
Crème brûlée
4h 30 min
Tarta de almendras
50min
Tarta a las tres leches
12óra 45p