Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 0 + q.b.
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (16 g)
- 10 g di sale
- 20 g di strutto a temperatura ambiente
- 260 g di acqua frizzante
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambellone alla frutta secca
55 dk
Maritozzo romano
11j
Pizza di pasqua dolce
3h
Fave dei Morti
55 dk
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4sa
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 dk
Tozzetti
1 godz. 30 min
Torcolo di San Costanzo
5j 30 menit
Ciaramicola
1sa
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1sa
Ciambella romagnola
1sa