Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina tipo 0
- 10 g di sale
- 20 g di strutto a temperatura ambiente
- 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate (16 g)
- 260 g di acqua frizzante
- farina tipo 0 q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1071 kJ / 256 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 50.2 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Pizza di pasqua dolce
3h
Torcolo di San Costanzo
5sa 30 dk
Strangozzi alla nonna Sabina
2 godz. 5 min
Maritozzo romano
11h
Ciaramicola
1h
Tozzetti
1h 30min
Ciambelline al vino rosso passito
1h
Pici all'aglione
1h 25min
Fave dei Morti
55 Min
Crescia al formaggio
3h 10min
Ciambelline al vino rosso
1h