Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne
- 2 TL Zimt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mandeln, gehobelt
- 2 Äpfel, geviertelt
- 500 g Weißwein, trocken
- 500 g Apfelsaft, naturtrüb
- 80 g Calvados
- 50 g Honig
- 1 Zimtstange
- 5 Nelken
- 3 Sternanis
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2489 kJ / 595 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 42 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12sa
Banoffee-Schoko-Dessert
1 Std. 15 Min
Erdbeer-Eierlikör-Torte
5h
Bratapfel-Tiramisu
2h 45min
Bratapfel-Karamell-Smoothie
55 Min
Französische Zwiebelsuppe
5 Std. 30 Min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 Min
Indianer mit Schlagobers
2 Std. 15 Min
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3h
Schwarzwälder-Dessert im Glas
1 Std. 15 Min
Marzipan-Torte
5h
Erdbeereis mit Yogurette®
10 Std.