Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 TL Zimt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Mandeln, gehobelt
- 2 Äpfel, geviertelt
- 500 g Weißwein, trocken
- 500 g Apfelsaft, naturtrüb
- 50 g Honig
- 1 Zimtstange
- 5 Nelken
- 3 Sternanis
- 80 g Calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2489 kJ / 595 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 42 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Advents-Punsch
20 Min
Bratapfel-Karamell-Smoothie
55min
Portugiesische Crème Brûlée
25 Min
Weihnachtscappuccino
1 Std. 10 Min
Dreierlei von der Schokolade
16 Std.
Bananen in würziger Karamellsauce
1 Std. 50 Min
Gedämpfte Grießstruderl mit Brombeersauce (vegan)
1 Std. 20 Min
Weiße Chai-Trinkschokolade
20 Min
Mandarinen-Bellini
5 Min
Bratäpfel mit Marzipan-Nussfülle und Vanillesauce
45 Min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 Min
Hot Aperol®
25 Min