Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Gruyère Käse, in Stücken
- 200 g Wasser
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 60 g Butter, in Stücken
- 120 g Dinkelmehl Type 630
- 3 Eier (Kl. M)
- ¼ TL Backpulver
- 60 g Mandeln, gebrannt
- 50 g Apfelessig
- 25 g Aprikosenmarmelade
- 40 g Olivenöl
- 120 g Feldsalat, geputzt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3436 kJ / 582 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 41 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galettes mit Pilz-Schinken-Füllung
1h 35 min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30 min
Crostata mit Vanillecreme
2h
Windbeutel mit Erbsenmousse
4h
Caponata-Crostini
4 Std. 40 Min
Mediterranes Ciabatta Stuffing
5 min
Madeleines
35 Min
Focaccia Tonnata
1h 30min
Frittata italiana
20 min
Eisgugelhupfe mit Baiser und Johannisbeeren
2 godz. 25 min
Cheddar-Scones
45min
Tarte Tatin mit Tomaten
1h 40min