Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stol
- 80 g gedroogde vruchten mengeling, in kleine stukken
- 40 g rozijnen
- 40 g krenten
-
80
g rum
lub 80 g brandy - ½ citroen, enkel de zeste, geen wit
- 80 g zachte boter
- 70 g basterdsuiker
- 90 g volle melk
- 60 g water
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 1 eierdooier, van medium ei (53-63 g)
-
30
g verse gist, verkruimeld
lub 1 el gedroogde gist - 1 tl natuurlijk amandel extract
- 550 g bloem, en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen
- 20 g amandelvlokken
Glazuur
- 180 g suiker
- 20 - 40 g citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1625 kJ / 387 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boerenbrood
2 Std.
Pruimentaart
1 Std. 30 Min
Zoet Marokkaans gebak (Briouettes)
35min
Romige groentensoep, gestoomde kip en groenten tagliatelle
45 Min
Zuivelvrije tzatziki
Brak ocen
Tzatziki
20 min
Rode biet en geitenkaasroomijs met crackers
14h 55min
Galantine van kip met dille-yoghurtsaus
3h 25min
Citroenijs
8 godz. 30 min
Chocoladesaus
Brak ocen
Roomboterglazuur
5 min
Focaccia met uien
1 Std. 30 Min