Kerst stol
TM5 TM31 TM6

Kerst stol

2.0 (1 ocena)

Składniki

Stol

  • 80 g gedroogde vruchten mengeling, in kleine stukken
  • 40 g rozijnen
  • 40 g krenten
  • 80 g rum
    lub 80 g brandy
  • ½ citroen, enkel de zeste, geen wit
  • 80 g zachte boter
  • 70 g basterdsuiker
  • 90 g volle melk
  • 60 g water
  • 1 ei, medium (53-63 g)
  • 1 eierdooier, van medium ei (53-63 g)
  • 30 g verse gist, verkruimeld
    lub 1 el gedroogde gist
  • 1 tl natuurlijk amandel extract
  • 550 g bloem, en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen
  • 20 g amandelvlokken

Glazuur

  • 180 g suiker
  • 20 - 40 g citroensap

Wartości odżywcze
na 1 sneetje
Kalorie
1625 kJ / 387 kcal
Białko
7.3 g
Węglowodany
67 g
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy