Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stol
- 80 g gedroogde vruchten mengeling, in kleine stukken
- 40 g rozijnen
- 40 g krenten
-
80
g rum
lub 80 g brandy - ½ citroen, enkel de zeste, geen wit
- 80 g zachte boter
- 70 g basterdsuiker
- 90 g volle melk
- 60 g water
- 1 ei, medium (53-63 g)
- 1 eierdooier, van medium ei (53-63 g)
-
30
g verse gist, verkruimeld
lub 1 el gedroogde gist - 1 tl natuurlijk amandel extract
- 550 g bloem, en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen
- 20 g amandelvlokken
Glazuur
- 180 g suiker
- 20 - 40 g citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 1625 kJ / 387 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peren in rode wijn
5 Std.
Chocolade babka
3sa
Maïsbrood en cheddar muffins
Brak ocen
Rabarber en gember gin fizz
336h 10min
Millefeuille met chocolade en karamel
Brak ocen
Vloeibare custard
Brak ocen
Mini panettone
Brak ocen
Peergelei
Brak ocen
Gevulde veggieslakken
45 min
Huzarensalade
25 min
Zalm met waterkerskorst
Brak ocen
Brood
3sa