Urządzenia i Akcesoria
Kerst stol
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sneetjes
Składniki
Stol
-
gedroogde vruchten mengeling in kleine stukken80 g
-
rozijnen40 g
-
krenten40 g
-
80 g brandyrum80 g
-
citroen enkel de zeste, geen wit½
-
zachte boter80 g
-
kristalsuiker70 g
-
volle melk90 g
-
water60 g
-
ei, medium (53-63 g)1
-
eierdooier van medium ei (53-63 g)1
-
1 el gedroogde gistverse gist verkruimeld30 g
-
natuurlijk amandel extract1 tl
-
bloem en meer om de vruchten en het werkvlak te bebloemen550 g
-
amandelvlokken20 g
Glazuur
-
suiker180 g
-
citroensap20 - 40 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneetje
Białko
7.3 g
Kalorie
1625 kJ /
387 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
2.8 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feesttafel
9 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Vegan feta in olie met kruiden
Brak ocen
Profiteroles
2 godz.
Kruimeldeeg
5 min
Courgettesalade met asperges en pompelmoes
30 min
Balletjes met aubergines
1 godz.
Vegan kruimeldeeg
45 min
Gekruide kersenbrioche-krans
2 godz. 20 min
Gestoomd volkorenbrood
2 godz.
Chocoladetruffels
2 godz. 45 min
Boerenbrood
2 godz.
Turkse flatbreads
2 godz. 10 min
Citroenmeringuetaart
2 godz. 30 min