Terbiyeli Kerevizli Kuzu

Terbiyeli Kerevizli Kuzu

3.7 29 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porsiyon

Składniki

  • yumurta sarısı
    1
  • süzme yoğurt
    50 g
  • limon suyu
    25 g
  • tuz
    1 ¾ tk
  • soğan ikiye bölünmüş
    125 g
  • tereyağı küp küp kesilmiş
    30 g
  • riviera zeytinyağı
    30 g
  • un
    10 g
  • kuzu but, kemiksiz yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneriler)
    650 g
  • kuru defne yaprağı (opcjonalnie)
    1
  • sarımsak (opcjonalnie)
    1 diş
  • su
    500 g
  • kereviz kökü küp küp kesilmiş (2 cm), kararmamaları için limonlu suda bekletilmiş
    600 g
  • kereviz yaprağı ince kıyılmış, süslemek için
    3 - 4 adet

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Białko 32.3 g
Kalorie 2333.2 kJ / 558.2 kcal
Tłuszcz 44.4 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...