Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 1 chalota (30 g aprox.)
- 40 g manteiga
- 40 g azeite
- 320 g arroz p/ risoto
- 100 g vinho branco
- 860 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo caldo de legumes - ½ - 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2169.2 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 587.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de bacon e alho-francês
35 Min
Risoto de ervilhas, espargos e favas
30 min
Risoto
30 min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35 Min
Risoto de legumes
40 min
Risoto de champanhe
40 min
Risoto de limão e rosmaninho com ovo escalfado
45 min
Risoto de pera, noz e gorgonzola
35 Min
Risoto de açafrão e mexilhão
45 min
Risoto à milanesa
25 min
Risoto de ervilhas e bacon
55 λεπτ.
Risoto de cogumelos com presunto
1 Std.