Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g farinha de trigo 00
- 250 g água gelada
- 60 g cubos de gelo
- 15 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 12 g sal
-
2
g fermento biológico seco
lub 6 g fermento biológico fresco
- Wartości odżywcze
- na 3 porções
- Kalorie
- 8196.9 kJ / 1959.1 kcal
- Białko
- 52.3 g
- Węglowodany
- 382.3 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 14 g
- Sód
- 4674.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo salgado sem glúten - pizza de aniversário
55 Min
Polenta cremosa
50 Min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1sa
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 dk
Maionese com ovos aquecidos
10 Min
Garoupa com molho e banana da terra
1h 35min
Torta capixaba
1sa 30 dk
Margarita
10 Min
Molho béarnaise
15 Min
Pão pitta
2h
Sorvete de fruta
5 Min
Baguete
3h 45min