Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g água
-
2
c. chá de caldo de carne caseiro ou legumes
lub 2 cubos de caldo de carne ou legumes esfarelado - 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 60 g chalota cortada em pedaços
- 80 g manteiga cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 640 g arroz p/ risoto
- 120 g vinho branco seco
- 1 - 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 804 mg
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Risoto de aspargos com crisp de Parma
30min
Risoto básico
30min
Polenta cremosa
50min
Molho gastric de frutas vermelhas
Brak ocen
Caipirinha três limões
Brak ocen
Patê de queijos
5 min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45min
Pão pitta
2h
Focaccia com cebola
2h
Sorbet de frutas
5 min
Panacota de cereja
3h