Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g água
-
2
c. chá de caldo de carne caseiro ou legumes
lub 2 cubos de caldo de carne ou legumes esfarelado - 80 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 60 g chalota cortada em pedaços
- 80 g manteiga cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 640 g arroz p/ risoto
- 120 g vinho branco seco
- 1 - 2 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 804 mg
Alternatywne przepisy
Risoto à milanesa
25 min
Risoto de curgete e bacon
35 Min
Risoto de ervilhas e bacon
55 Min
Manteiga de sálvia e limão siciliano
Brak ocen
Panetone de cranberry e chocolate
5h 25 min
Escondidinho de carne seca
1 godz. 55 min
Quentão
35 Min
Risoto
30min
Raspadinha de limão
10 Min
Creme de limão (lemon curd)
1 Std.
Queijo ricota
8h 20min
Risoto alfacinha
30min