Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo Gruyère, cortado em pedaços (opcjonalnie)
Massa
- 75 g manteiga, gelada, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 150 g farinha de trigo
- 75 g manteiga, cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 50 g água
Recheio
- 200 g cubos de bacon
- 4 ovos
- 50 g leite
-
100
g crème fraîche
lub 100 g creme de leite - ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
Brak ocen
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 Min
Salada de melão com presunto cru
Brak ocen
Granola de Castanhas
50 Min
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Bolinho de bacalhau
30 Min
Manteiga de coco
Brak ocen
Ragú de carne
45min
Molho Béchamel (versão rápida)
10 Min
Chutney de manga
1 Std. 20 Min
Molho béchamel
15 Min
Risoto com queijo parmesão
30 Min