Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo Gruyère, cortado em pedaços (opcjonalnie)
Massa
- 75 g manteiga, gelada, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 150 g farinha de trigo
- 75 g manteiga, cortada em pedaços
- ½ c. chá de sal
- 50 g água
Recheio
- 200 g cubos de bacon
- 4 ovos
- 50 g leite
-
100
g crème fraîche
lub 100 g creme de leite - ¼ c. chá de sal
- 2 pitadas de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Pés de Halloween
Brak ocen
Sopa de carne com legumes
35 min
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 min
Cheesecake (assado)
7h 20 min
Brownies
50 min
Bolo de carne
1 godz. 20 min
Tiramisù
5h 20min
Sorbet rápido de fruta
10min
Sorbet de frutas
5min
Pizza Margherita
2 godz. 10 min
Risoto com queijo parmesão
30 min
Sopa de cebola
1 godz. 10 min