Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g manteiga, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 250 g chocolate amargo, 70% cacau, cortado em pedaços
- 380 g açúcar
- 6 ovos
- 1 pitada de sal
- 150 g farinha
- 150 g nozes, em metades (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 959 kJ / 229 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Pão artesanal vegano e sem glúten
Brak ocen
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 Min
Torta de maracujá com chocolate
4 Std. 15 Min
Mousse de maracujá
30 Min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Cheesecake (assado)
7 Std. 20 Min
Purê de batata
50 Min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20 Min
Massa de crepe
1 Std. 15 Min
Massa sablé
1 Std. 50 Min
Cookies com gotas de chocolate
50 Min