![Dänische Erbsensuppe Dänische Erbsensuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CB09F8F-7D44-4DC3-9711-546FEB254446/Derivates/c157323e-6010-4dbe-bf01-eef5dc3d354a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Sellerie, in Stücken (5 cm)
- 20 g Olivenöl
- 200 g Möhren, in Würfeln (5 mm)
- 250 g Schälerbsen, gewaschen
- 1200 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 319 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Graupensuppe
1 Std.
Bohnensuppe mit Nudeln
40 Min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Kartoffel-Eintopf
35 Min
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40 Min
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1 Std.
Eintopf von Wintergemüsen
50 Min
Rote-Linsen-Suppe
40 Min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45min
Rote Linsensuppe
40 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1 Std.