Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Sellerie, in Stücken (5 cm)
- 20 g Olivenöl
- 200 g Möhren, in Würfeln (5 mm)
- 250 g Schälerbsen, gewaschen
- 1200 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1342 kJ / 319 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Grünkohleintopf mit Graupen und Chorizo
1h
Bohnensuppe mit Nudeln
40min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min
Bohneneintopf
40min
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Bunte Bohnensuppe
50min
Eintopf von Wintergemüsen
50min
Rote Linsensuppe
40min
Wirsingsuppe
35 Min
Weißkohl-Graupen-Eintopf
1h
Sauerkrautsuppe mit weißen Bohnen
40min
Bohneneintopf mit Feta
45min