Dänische Erbsensuppe
TM6 TM5

Dänische Erbsensuppe

4.0 (690 ocen)

Składniki

  • 280 g Zwiebeln, halbiert
  • 100 g Sellerie, in Stücken (5 cm)
  • 20 g Olivenöl
  • 200 g Möhren, in Würfeln (5 mm)
  • 250 g Schälerbsen, gewaschen
  • 1200 g Wasser
  • 1 ½ TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • 2 Zweige Thymian, abgezupft
  • 1 TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken
  • ½ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1342 kJ / 319 kcal
Białko
15 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz
7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy