Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste
TM5 TM31 TM6

Schokoladenkuchen mit Bienenstichkruste

4.5 (1.9K ocen)

Składniki

Schokoladenkuchen

  • 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 20 g Mandeln, gehobelt
  • 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
  • 150 g Zucker
  • 100 g brauner Zucker
  • 3 Eier
  • 100 g Wasser
  • 40 g Kakao
  • 140 g Mehl

Bienenstichkruste

  • 50 g Butter
  • 40 g Zucker
  • 40 g Honig
  • 1 Prise Salz
  • 20 g Milch
  • 100 g Mandeln, gehobelt

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1840 kJ / 440 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
28 g
Błonnik
3.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy