Planked Amaretto peaches with ricotta

Planked Amaretto peaches with ricotta

2.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • water for soaking
  • peaches (ripe but firm), cut into halves, stones removed and flesh scored (see Tips)
    4
  • caster sugar
    2 tbsp
  • Amaretto® liqueur (see Tips)
    2 - 3 tbsp
  • Amaretti biscuits (see Tips)
    50 g
  • unsalted butter
    40 g
  • flaked almonds
    30 g
  • coconut flakes
    20 g
  • fresh thyme leaves only, plus extra for decorating
    2 sprigs
  • ricotta (see Tips)
    250 g
  • pure maple syrup
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • lemon zest (no white pith)
    1 tsp
  • almond oil for drizzling (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 129.9 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1805.6 kJ / 429.9 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...